Chemistry Quiz for Competitive Exam 2021-2022 [600+ Question]

Chemistry Quiz for Competitive Exam: It is designed to help SSC CGL, SSC CHSL, PSC, WBCS, State PSC, RRB, Bank and all other competitive exams. Chemistry top 600+ question discussed here. Chemistry Quiz for Competitive Exam is very helpful for every upcoming exam. Questions are taken from various previous years’ examinations.

Chemistry Quiz for Competitive Exam:

1. Beryllium Sulphate is less soluble in water due to?
(a) High inflammable energy
(b) Low Energy of dissociation
(c) Low inflammable energy
(d) ionic band

Ans. A

2. What is the name of that system which uses radioactivity to decide the period of materials of pre his tone period?
(a) Radium dating
(b) Uranium dating
(c) Carbon dating
(d) Deuterium dating

Ans. C

3. Cement is made hard with
(a) dehydration
(b) hydration and dissociation of water
(c) Dissociation of water
(d) Polymerisation

Ans. B

4. What happens when a chemical bond is formed?
(a) energy is always absorbed
(b) energy is always released
(c) more energy is released than is absorbed
(d) energy is neither released nor absorbed

Ans. A

5. Which of the following is a carbohydrate?
(a) Nylon
(b) Cane sugar
(c) Turpentine
(d) Hydrogen peroxide

Ans. B

6. In which of the following states maximum iron ore is found?
(a) FeC03
(b) Fe203
(c) Fe304
(d) FeS2

Ans. B

7. Which one of the following metals pollutes the air of a city having a large number of automobiles?
(a) Cadmium
(b) Chromium
(c) Lead
(d) Copper

Ans. C

8. What is the Chemical name for baking soda?
(a) Sodium carbonate
(b) Sodium bicarbonate
(c) Sodium nitrite
(d) Sodium nitrate

Ans. B

9. An Atomic pile is used for
(a) producing X rays
(b) conducting nuclear fission
(c) conducting thermonuclear fusion
(d) accelerating atoms

Ans. B

10. Which of the following gases is present under pressure in soft drinks?
(a) Oxygen
(b) Nitrogen
(c) Carbon dioxide
(d) Nitrous oxide

Ans. C

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!